twinkle








ShAriNg LiNk

YaNg SeTia MeNgiKuT Srikandi_Islam

Sunday, November 21, 2010

My FiRsT tiMe CroCheT

dulu2 mak slalu mengait..tapi saya masih budak so buat derk je la..xminat lgsung sbb prnah cuba tapi tangan keras..xde seni lgsung..xmacam mak..apa mak buat, semua mnjadi..
 hari ni saje2 main dgn benang kait..cuba2 mengait sbb tgk kt youtube mcm senang je dia buat kasut baby..so nk try la jugak..mula blajar basic crochet dulu..yg kait2 smpai pnjang mcm ular tu..

bila dh terer basic, cuba buat bulat plak..spatutnya jd bulat mcm O..saya plak end up jd mcm bntuk cenonot ayam..toncit..ekekeke..

 xnak putus asa..buat lagi dan lagi dan lgi..last2 sama jugak jd toncit mcm ni..nape x bulat2 pun..emmm..apa jadahnya nk buat dgn toncit ni?xpe..sy simpan je utk knagan 1st time crochet..huhu..malam tu trus buka youtube n tgk smula mcm mana buat bulat..YES..!!!dapat akhirnya..kait punya kait punya kait xsedar habis sgulung benang...

 taraaaaa..!!!inilah hasilnya..crochet dlm masa sehari..wahhh..bangga gitu..

 ada jugak gunanya si toncit td..kaitkn atas topi tu sbg aksesori..huhu

 comel x?akhirnya topi ni mnjadi hak millik kekal baby salah sorg cikgu kt skolah saya..saya bagi free je sbg hadiah..lepas ni sape nak, kena bayar la..ekekeke..


~~serikandi~~

6 comments:

  1. wahh sonoknyaa pandai mengait...so cute...=)

    ReplyDelete
  2. akhirnye,,jd jgak..comel la topi 2...

    ReplyDelete
  3. baru je cuba2 pandapolarbear ooii..xde la pandai sgt pun..akan diteruskan lagi usaha..

    ReplyDelete
  4. tq wa2..comel mcm siapa ekk?huhu

    ReplyDelete
  5. comel mcm cegu la...x pon mcm sy...hahaha:)

    ReplyDelete